Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кір

narodna-pravda.ua

Понеділок, 15 січня 2018, 12:27

На Львівщині офіційно зареєстрували спалах кору

кір

Торік на Львівщині зафіксували 114 випадків кору, а за два тижні 2018 року – 75 випадків.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Станом на сьогодні, 15 січня, у Львівській області зареєстрували спалах кору.

Упродовж 2017 року діагностували 114 випадків, з них 50 – в грудні минулого року. А за два тижні 2018 року вже зафіксували 75 звернень із клінічними ознаками кору.

"Вакцинація проти кору у 2017 році склала у Львівській області 75%. На даний момент проводиться вакцинація дітей віком 1 рік і 6 років, а також дітей, які з певних причин не були щеплені своєчасно", – зазначила директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.

За її словами, при контакті з хворим на кір нещепленим особам для профілактики проводять вакцинацію не пізніше ніж через 72 години з моменту останнього контакту. В подальшому можливе введення лише простого людського імуноглобуліну з метою зниження ризику інфікування. 

Зазначимо, якщо дитині розпочали вакцинацію проти кору у віці старше 6 років, вона повинна отримати 2 дози з інтервалом 1 місяць. Дорослим (до 30 років) рекомендовано ввести 1 дозу вакцини проти кору.

Вакциною проти кору європейської якості всі заклади охорони здоров’я Львівщини забезпечені в повному обсязі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.