Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будівельні роботи

Facebook

П'ятниця, 19 січня 2018, 12:10

У Львові на реконструкції вулиці зловмисники "заробили" 8 мільйонів

будівельні роботи

Зловмисники внесли недостовірну інформацію щодо обсягів фактично виконаних будівельних робіт під час укріплення підземного колектора.

Про це повідомив департамент захисту економіки Національної поліції України.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області, слідчіФранківського відділу поліції за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №3 та прокуратури області викрили та припинили діяльність організованої злочинної групи, яка збагатилася коштом місцевого бюджету.

Як встановили правоохоронці, у 2016 році один із департаментів Львівської міської ради уклав договір із комерційною структурою на проведення реконструкції вулиці обласного центру. Кошторисна вартість робіт становила понад 42 мільйони гривень.

Щоб привласнити виділені з бюджету кошти, зловмисники внесли деякі корективи до офіційних документів. Правоохоронці довели, що до актів виконаних робіт завідомо внесли недостовірну інформацію щодо обсягів фактично виконаних будівельних робіт та відповідності використаних матеріалів у процесі укріплення підземного колектора.

На підставі даних актів підприємство-підрядник отримало на свої рахунки 8 мільйонів гривень.

Організатору злочинної групи директору підприємства  підрядника, керівнику субпідрядної організації та ще двом посадовцям, які здійснювали технагляд за роботами, повідомлено про підозру за ч.3 ст.28, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Крім того, у червні 2017 року організатора злочинної групи затримали під час спроби підкупу правоохоронців. За закриття даного кримінального провадження він запропонував 220 000 гривень. Тоді йому було обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 512 000 гривень застави, яку він сплатив.

Аби забезпечити відшкодування збитків, на майно членів злочинної групи накладено арешт на загальну суму у понад 1,6 мільйона гривень.

На даний час досудове розслідування щодо розкрадання та привласнення бюджетних коштів завершено, а обвинувальний акт щодо зазначених осіб скеровано на розгляд до Франківського районного суду Львова.

За вчинення даного злочину обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.