Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

військові пенсіонери

П'ятниця, 19 січня 2018, 17:20

Рева заявив про зростання пенсій військових

військові пенсіонери

Реформа пенсійного забезпечення військовослужбовців збільшить розмір їхніх пенсій на 77% і врахує інтереси учасників бойових дій.

Про це у інтерв'ю заявив Міністр соціальної політики Андрій Рева, – повідомляє прес-служба міністерства.

Урядовець підтвердив, що перерахунок пенсій відбудеться з 1 січня 2018 року, одразу після прийняття відповідного Закону.

"Після початку Пенсійної реформи у 2017 році, середня пенсія по країні зросла до 2448 гривень, а середня пенсія силовиків становить 2600 гривень, тобто вони практично зрівнялись. Це є негативна та неправильна ситуація, адже військові повинні мати більшу пенсію. Тому після проведення змін у пенсійному забезпеченні військовослужбовців, за нашими розрахунками, пенсії військових мають зрости не менш як на 77%", – пояснив Андрій Рева.

Міністр також акцентував увагу на дорученні Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо першочергової підтримки пенсійною реформою військовослужбовців саме тих військових, які брали участь у бойових діях захищаючи Україну. Таким чином, механізми, що запроваджує реформа, дозволять диференціювати в більшу сторону розмір пенсій цих військових, у порівнянні з військовослужбовцями, які перебували в тилу.

Нагадаємо, цього тижня військові пенсіонери влаштували акції протесту у Львові та області через зміну законодавства, що регулює перерахунок їхніх пенсій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.