Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка лісів

Понеділок, 22 січня 2018, 11:44

Лісоруб Галсільлісу хотів відкосити від криміналу

вирубка лісів

Інженер із охорони і захисту лісу Старосамбірського дочірнього підприємства "Галсільліс", якого засудили за незаконні рубки, хотів відкосити від криміналу.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Так, слідчими Головного управління Нацполіціїу Львівській області здійснювалось досудове розслідування за ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість) стосовно інженера з охорони і захисту лісу Старосамбірського дочірнього підприємства "Галсільліс".

Як було встановлено, вказана особа при підготовці документів щодо проведення рубок лісу у окремих лісництвах вказаного лісгоспу протиправно  видала лісорубні квитки, що призвело до незаконних рубок деревини на понад 3,5 млн грн.

Старосамбірський районний суд визнав лісопорушника винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки, від відбування якого його звільнили з випробуванням на 1 рік, а також позбавив права обіймати відповідні посади на строк 3 роки із стягненням штрафу у розмірі 8 500 грн.

Втім суд апеляційної інстанції за результатами розгляду апеляційної скарги захисника підсудного прийняв рішення про закриття кримінального провадження у зв'язку із відсутністю у діях обвинуваченого складу кримінального правопорушення.

Прокуратура не погодилась з таким рішенням апеляційного суду та подала касаційну скаргу.

Колегія суддів Вищого спеціалізованого суду України доводи прокурора визнала обґрунтованими, касаційну скаргу повністю задоволила, вищезгадану ухвалу апеляційного суду Львівської області скасувала та у провадженні призначила новий розгляд у суді апеляційної інстанції.

Відтак, за результатами повторного розгляду зазначеного кримінального провадження, вирок Старосамбірського суду, яким інженера з охорони і захисту лісу засуджено за службову недбалість залишено без змін, а апеляційну скаргу захисника залишено без задоволення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.