Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

візуалізація майбутнього паркінгу

Вівторок, 23 січня 2018, 15:19

На площі перед ЛНУ ім. І. Франка збудують підземний паркінг, вартістю до 150 млн грн

візуалізація майбутнього паркінгу

Багаторівневий паркінг, орієнтовною місткістю до 360 паркомісць, займатиме також частину території парку Івана Франка.

Про це йдеться на сайті Львівської міської ради.

Від сьогодні і до 19 лютого у Львові триватиме громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території у районі вул. Січових Стрільців, вул. Університетської та вул. Листопадового Чину. Ця територія входить до історичного ареалу міста.

Проект детального плану території охоплює площу 2 га.

Згідно з пояснювальною запискою, на цій земельній ділянці планують звести багаторівневий підземний паркінг. Він розташовуватиметься на вул. Університетській і займатиме територію партерної частини парку Івана Франка.

(для збільшення клікніть на зображення)

Висоту підземного паркінгу планують встановити в двох рівнях на відмітках: 2,8-3 м та 5,6-6 м від існуючої відмітки вул. Університетської. У міськрад також розглядають можливу кількість рівнів паркінгу  1 або 2 рівні.

Для виїзду на заїзду транспорту в паркінг у міськраді розглядають можливість облаштувати дві або чотири рампи (містки) з боку вул. Листопадового Чину та вул. Січових Стрільців.

Місткість багаторівневого підземного паркінгу може становити від 380 до 390 паркомісць. Орієнтовна вартість будівництва такого підземного паркінгу становить 120-150 млн грн.

У документі вказано, що для розміщення підземних споруд важливим є збереження існуючого каналізаційного колектора і мінімізація негативного впливу на навколишню історичну забудову та ландшафтне середовище".

Також в мерії планують реконструювати площу, що знаходиться між головним корпусом ЛНУ ім. Івана Франка та парком Івана Франка: тут хочуть облаштувати пішохідну зону, озеленити територію та "влаштувати елементи дизайну міського середовища".

Для транспорту на варіантній основі облаштують проїзд від вул. Лепкого до вул. Словацького.

Для комплексної організації дорожнього руху вул. Січових Стрільців, Університетської, Листопадового Чину та прилеглих до них вулицях у міськраді підготували аж 7 можливих варіантів.

Нагадаємо, про облаштування такого підземного паркінгу Львівська міськрада говорила ще у 2014 році.

І взимку минулого року міська рада надала  ЛКП "Зелений Львів" функції замовника на створення проекту утримання та реконструкції парку ім. І. Франка із врахуванням будівництва підземного майданчика для паркування. Фахівці повинні були провести археологічні дослідження на території майбутнього підземного паркінгу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.