Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЛКП Збиранка

Вівторок, 23 січня 2018, 16:55

Держекоінспекторам не дозволили перевірити Грибовицьке сміттєзвалище

ЛКП Збиранка

Інспектори не змогли перевірити стан виконання ЛКП "Збиранка" приписів щодо усунення порушень вимог природоохоронного законодавства, які були надані підприємству під час перевірок, проведених у 2016-2017 рр.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Деравжної екоінспекції України у Львівській області.

Керівник підприємства не допустив державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Львівської області до проведення позапланової перевірки, мотивуючи таке рішення  відсутністю інформації про проведення перевірок на офіційному сайті Інспекції.

Слід зазначити, що відповідно до ст. 5 Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", органи державного нагляду публікують на свої офіційних веб-сайтах річні плани здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) на відповідний плановий період.

Держінспекторами складено акт про недопущення на об’єкт для проведення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства,  телефоном на місце події було викликано працівників національної поліції.Про ситуацію, що склалася, Інспекція повідомила Львівську міську раду, Прокуратуру Львівської області та УСБУ у Львівській області.

Разом з тим прес-служба Львівської міської ради оприлюднила кометар виконуючого обов'язки директора департаменту з питань поводження з відходами Сергія Сала:

"Останнім часом працівників Держекоінспекції на ЛКП "Збиранка" не було. Ще 7 грудня 2017 року працівники Держекоінспекції приїжджали на вул. Жовківську, 18 на ЛКП "Збиранка" для проведення перевірки. Однак, хочу зазначити, що перевірка господарської діяльності повинна здійснюватися відповідно до закону "Про основні засади здійснення державного нагляду у сфері господарської діяльності". Цим законом передбачено детальний перелік документів, які повинні представити органи, що здійснюють перевірку, суб’єкту, щодо якого здійснюється перевірка. Згідно з інформацією ЛКП "Збиранка", таких документів представлено не було. Також, хочу сказати, що юридична адреса ЛКП "Збиранка" - с. Великі Грибовичі Жовківського району, де розміщений полігон твердих побутових відходів. За вказаною адресою працівників Держекоінспекції не було, про цей факт ЛКП "Збиранка" повідомило листом від 27 грудня Держекоінспекцію у Львівській області.

На прохання працівників ЛКП "Збиранка" Держекоінспекцією не було надано документів, які б слугували підставою для проведення перевірки на Грибовицькому сміттєзвалищі. Також, окрім цього, працівники Держекоінспекції прибули не за юридичною адресою ЛКП "Збиранка", про що Держекоінспекцію було повідомлено ще в грудні минулого року.

Хотілося б зазначити, що раніше - у листопаді 2015 року, Держекоінспекція зверталася до суду, що ЛКП "Збиранка" не допустило працівників до перевірки. І судом було відмовлено у задоволенні позову, у зв’язку з відсутністю правових підстав для здійснення перевірки Держекоінспекцією. ЛКП "Збиранка" готове показати все у випадку наявності правових підстав для здійснення перевірки."

Нагадаємо, у липні 2016 року в результаті позапланової перевірки ЛКП "Збиранка" екоінспектори виявили порушення вимог природоохоронного законодавства та забруднення довкілля.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.