Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Неправомірна вигода

Фото Військової прокуратури Західного регіону

Понеділок, 29 січня 2018, 17:41

У Львові судять двох поліцаїв за вимагання

Неправомірна вигода

Оперуповноважені Залізничного райвідділу вимагали гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності невинних громадян.

Про це сьогодні на прес-конференції розповіли начальник відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях слідчого відділу військової прокуратури Західного регіону України Василь Шимко і начальник Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України Роман Рибицький.

22 cічня до прокурорів звернулась львів'янка із письмовою заявою де описала дії невідомих їй осіб, які неправомірно затримали її сина обвинувачуючи його у злочині. Вони представились працівниками правоохороних органів, і повідомили, що за неправомірну вигоду за непритягнення чоловіка до кримінальної відповідальності. Вони вимагали у неї 2000 доларів США, частину суми вона їм перерахувала до написання заяви. 

Того ж дня інший львів'янин повідомив прокурорам, що невідомий громадянин вимагає у нього 4000 гривень за непритягнення до кримінальної відповідальності. Як встановило слідство, фігурантами у обох випадках були працівники Залізничного райвідділу Львова національної поліції. В обох епізодах підозрювані за власною ініціативою сфабрикували свідчення у злочинах аби вимагати у грромадян кошти за непритягнення до відповідальності.

27 січня було проведено спеціальну операцію силовиків по затриманню цих службових осіб після отримання неправомірної вигоди, поблизу місць їхнього проживання у Львові (вулиця Бойчука і вулиця Миколайчука). Обидвоє обіймали посади оперуповноважених. Під час затримання у них виявили кошти, отримані неправомірно. 28 січня їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ст. 368 Кримінального кодексу "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою", що передбачає позбавлення волі від трьох до восьми років та заборона обіймати певні посади, займатись певною діяльністю.

Як зазначив Роман Рибицький, обоє підозрюваних працюють у оргнах внтурішніх справ з 2006-2008 років, один з них є майором, інший – капітаном. Триває службове розслідування.

Фото Військової прокуратури Західного регіону.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.