Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вагітність

mini-rivne.com

Понеділок, 29 січня 2018, 16:35

У двох лікарнях Львова планують запровадити платні пологи: що про це думають мешканці

вагітність

В обласному перинатальному центрі та обласній клінічній лікарні можуть ввести офіційну оплату за пологи у конкретного лікаря.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook директорка департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірина Микичак.

В обласному перинатальному центрі, що на вул. Дж. Вашингтона, і пологовому обласної клінічної лікарні, що на вул. Некрасова, хочуть офіційно запровадити платні пологи.

Таку ідею хочуть втілити, щоби вивести з тіні "платні послуги" у пологових відділеннях та завершити ремонт у самому перинатальному центрі.

"Дуже часто львів'яни нарікають, що їм пропонували заплатити значну суму медикам за надану меддопомогу при пологах. Відповідно, після завершення ремонтів в обласному перинатальному центрі і пологовому обласної клінічної лікарні плануємо запровадити оплату за так звані "пологи за домовленістю" – це коли приймає пологи не чергова бригада, а лікар, з яким родина домовилась попередньо. Буде затверджено вартість такої медичної послуги, порядок оплати. Кошти, які будуть заплачені в касу лікарні, підуть на розвиток цього пологового відділення і доплату до зарплати лікаря.  Всі пологи, які приймає чергова бригада, мають бути безкоштовними", – написала Ірина Микичак.

Запровадження платних пологів у перинатальному центрі та в обласній клінічній лікарні викликали у соцмережі активне обговорення. Частина мешканців Львівщини сприйняла таке нововведення упереджено, проте все-таки більшість виступила "за".

Однак у соцмережах наголошували на тому, що потрібно продумати механізм оплати медпослуг і розподіл отриманих коштів, а також львів'яни побоювались, щоб у лікарнях не виникли "дві каси".

Варіанти промоніторили коментарі у Facebook щодо платних пологів:

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.