Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад

Вівторок, 30 січня 2018, 13:00

В Україні вступила в дію нова медична реформа

медичний заклад

Сьогодні набув чинності закон України про медичну реформу.

Сьогодні набув чинності Закон України "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення", який Верховна Рада схвалила ще 19 жовтня 2017 року.

Нововведення у сфері медицини підтримали 24 народних депутатів з Львівщини.

Зазначимо, підготовчий етап впровадження цієї медичної реформи розпочався ще з минулого року. Зокрема, Міністерство охорони здоров'я намагалося скасувати посади "фельдшера" та "терапевта", однак уряд визнав це рішення непрофесійним. 

Згідно із новим законом, медична допомога більше не прив’язана до місця прописки, а кожен українець може вибрати терапевта, педіатра або сімейного лікаря у будь-якому медичному закладі безкоштовно.

Крім цього залишаються безплатними: надання екстреної медичної допомоги; первинної медичної допомоги; спеціалізованої медичної допомоги;
високоспеціалізованої медичної допомоги; паліативної медичної допомоги; медичної реабілітації; медичної допомоги дітям до 16 років; медичної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.

Також Міністерство охорони здоров'я оприлюднило покрокову інструкцію з вибору сімейного лікаря.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.