Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Рікардо Марія Монті

Міністерство інфраструктури

Середа, 31 січня 2018, 11:20

Італійці допоможуть будувати швидкісну залізницю зі Львова до Одеси

Рікардо Марія Монті

Україна спільно з Італією розпочинає підготовку техніко-економічної документації для запровадження високошвидкісного залізничного сполучення в Україні.

Про це під час вчорашньої зустрічі домовилися Міністр інфраструктури України Володимир Омелян та Президент компанії "Italferr" Рікардо Марія Монті, а також представники посольства Італії в Україні, – повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

​Володимир Омелян наголосив, що запровадження високошвидкісного залізничного руху в Україні є важиливим інфраструктурним проектом державного значення:

"Це – мегапроект, реалізація якого не тільки змінить залізничний сектор, а й позитивно позначиться на економічному стані низки регіонів, значно розширить потужності існуючих сфер виробництва і запустить нові. Сьогодні разом з італійськими партнерами ми робимо перший крок на цьому шляху. Я радий, що ми можемо розпочати цей процес за підтримки компанії "Italferr", яка належить до Державної Залізничної Групи і має досвід в своєму секторі понад 30 років. Ми залучаємо "Italferr" до розробки ТЕО євроколії сполученням Одеса-Київ-Львів. Досягненнями компанії є значні інфраструктурні проекти для звичайного і високошвидкісного залізничного сектору, як в Італії, так і в інших країнах. І надважливо, що зміни в Україні ми розпочинаємо за підтримки провідної європейської компанії."

Нагадаємо, що на Львівщині зараз триває будівництво важливого залізничного об'єкту – Бескидського тунелю, яке планують  завершити цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.