Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

провідниці

Середа, 31 січня 2018, 12:50

Львівська залізниця збільшила доходи завдяки охороні і відеотехніці

провідниці

Завдяки запровадженню відеореєстрації та супроводу воєнізованої охорони на трьох маршрутах приміського сполучення вдвічі зросла виручка від продажу квитків.

Про це повідомила прес-служба Львівської залізниці.

Торік з ініціативи ПАТ "Укрзалізниця" у господарстві приміських пасажирських перевезень було запроваджено експеримент, спрямований на збільшення виручки від реалізації квитків та профілактики безквиткового проїзду у приміському залізничному транспорті. У рамках новації провідники приміських поїздів окремих напрямків були споряджені міні-відеореєстраторами та обслуговують пасажирів у супроводі стрільців воєнізованої охорони залізниці.

На Львівській магістралі для експерименту обрали популярні напрямки з інтенсивним пасажиропотоком, які обслуговують поїзди №6036/6041 Львів–Тернопіль–Львів та №6011/6012 Львів–Трускавець–Львів. Торік у липні залізничники змінили тернопільську "прописку" експерименту, запровадивши його на маршруті поїзда №6092/6091 Львів–Здолбунів–Львів, а з листопада минулого року відеореєстрацію обслуговування пасажирів запровадили в приміських поїздах на маршруті Львів–Сянки–Львів.

За інформацією служби приміських пасажирських перевезень, є позитивні результати від експерименту. Так, на маршруті Львів–Тернопіль–Львів середня виручка від реалізації проїзних документів за добу становила 4300 гривень, що на 50% більше, ніж у звичному режимі. Також зросла добова виручка від продажу квитків і на маршруті Львів–Трускавець–Львів. На маршруті Львів–Здолбунів–Львів, де відеореєстрацію обслуговування пасажирів у супроводі стрільців воєнізованої охорони було запроваджено з другої декади липня, до кінця 2017 року було реалізовано квитків на загальну суму 930 200 гривень, – середня виручка від продажу квитків за добу на цьому маршруті становила 3600 гривень, що приблизно на третину перевищує показники роботи провідників без відеореєстратора та супроводу. Суттєво зросла на всіх цих напрямках і кількість оформлення пільгових (нульових) проїзних документів.

Поряд із тим, як показала практика, використання лише одного з додаткових засобів стимулювання оплати суттєво послаблює мотивацію пасажирів справно оплачувати проїзд. Приміром у приміських поїздах на маршруті Львів–Сянки–Львів, де провідники з 10 листопада минулого року працюють із відеореєстраторами, проте без супроводу воєнізованої охорони, фінансовий результат не став настільки відчутним.

Нагадаємо, торік Львівській залізниці компенсували  лише 11,8% витрат за пільгові перевезення у приміських поїздах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.