Зміст статті

6 лютого 2018олександр ковальчук

Український соул # 18

Забутий наступними поколіннями грув української естради.

Варіанти продовжують треклист забутих, несподіваних та грувистих треків української естради.

Варіанти і цього року продовжують свій вояж до скарбнички української естради 60-80-х років минулого століття, яка вже давно потребує негайної каталогізації та аналізу. І так, не завжди поміж цього треклисту буде соул, фанк чи диско.

Квартет Валерія Колеснікова "По садочку ходжу"

Уродженець Луцька (який у подальшому перебрався на Донбас), трубач Валерій Колесніков та його квартет з альбомом "Лирическое Настроение. Джазовые Композиции" (1977). Джаз-фанк (з привітом Фредді Габбарду) зашифровує народну пісню з трагічним текстом у іронічне крейсерування садочком (світом) у пошуках фігляристої відповіді каверзам рідної неньки та рідних сестер.

Назарій Яремчук "Посміхнулась ти"

Назарій Яремчук та Юрій Шаріфов у вітальних вигинах любові на легендарному диску "Незрівнянний світ краси" (1980). Бек-вокал дарує чудовий приклад сласних інтонацій сексуальних ігор, який тільки міг бути у той час в Радянському Союзі.

ВІА Ватра "Тече річка"

Грувистий плин Ігоря Білозора у в'язку психоделію людської долі.

ВІА Світязь "Вокаліз із фільму Мелодії голубих озер"

Закличний мавковий соул біля Світязя та юний бог Зінкевич у прекрасній можливості для семплу комусь з українських реперів.

Олекса Мартинович і Соняшник "The Kozak"

Олекса Мартинович та його оркестра Соняшник з Іст-Брунсвіка (Нью-Джерсі) на EP 1980 року дає норовливе диско з сексуальними зітханнями прямісінько у якусь майбутню комедію про про життя та діяльність українських козаків поміж магічної тропікалії звабливих гурій-зальотниць.

До такого чудернацького міксу (як свідчить досвід 17 випусків Українського соулу) могли додуматися лише на розкріпаченій діаспорщині, бо для тутешніх українців таке вільне поводження зі святинями – то цілковита єресь.

P.S. "The Wind And The Rain" – чудовий опівнічний соул, ніби Яремчук співає англійською для заокеанських українців на вечірці десь у Нью-Йорку.

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.