Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

П'ятниця, 9 лютого 2018, 16:00

З 1 березня у Львові зросте вартість утримання будинків та прибудинкових територій

Львів

Тариф на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій у Львові зросте від 0,13 грн до 0,43 грн за 1 м².

Сьогодні, 9 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради встановив нові тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій (індивідуально по кожному будинку) для населення у Львові.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів

Як пояснила під обговорення директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Ірина Маруняк, відкоригувати тариф потрібно у зв'язку з підвищенням мінімальної заробітної плати. А в діючому тарифі передбачена мінімальна зарплата ще у 3200 грн.

Відтак тариф на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій у Львові формуватимуть індивідуально по кожному будинку, тому розмір оплати з 1 березня зросте від 0,13 грн до 0,43 грн за 1 м².

"Ми зробили аналіз, як зміниться тариф на квартплату в одно-, дво- і трикімнатній квартирі. Якщо взяти однокімнатну квартиру в Галицькому районі, то ціна зросте на 6,85 грн. Якщо це двокімнатна квартира – ціна зросте в середньому до 20 грн. Якщо говорити про трикімнатну квартиру – ціна зросте більше як 20 грн", – зазначила Ірина Маруняк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.