Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

прапор ОУН-УПА

Четвер, 15 лютого 2018, 14:21

У Львові визначили дати, коли рекомендують вивішувати червоно-чорний прапор

прапор ОУН-УПА

Львівські депутати рекомендували, а не зобов'язали, вивішувати червоно-чорний прапор у місті.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення про відзначення на території Львова дат, пов’язаних із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті борців за незалежність України. "За" проголосували 44 депутати.

За словами заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка, відтепер для вшанування пам’яті борців за незалежність України у Львові потрібно обов'язково вивішувати Державний прапор України, а червоно-чорний прапор ОУН рекомендуються використовувати під час проведення відповідних урочистих та пам’ятних заходів.

Вивішувати прапор ОУН можна у такі дати:

Зазначимо, сьогодні на сесії розглядали дві ухвали про використання червоно-чорного прапора. Одну із них, "Про використання червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території м. Львова", депутати не підтримали.

У ній йшлося про затвердження переліку дат, пов’язаних із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшанування пам’яті борців за незалежність України, у які, поруч з державним прапором, вивішується червоно-чорний прапор, встановити місця його вивішування та рекомендувати керівникам підприємств вивішувати його поруч з державним прапором.

Нагадаємо, сьогодні вранці на трибуну для виступів у сесійній залі міськради повісили червоно-чорний прапор, а депутат міськради Мар'яна Батюк, закликала депутатів затвердити дати, під час яких червоно-чорний прапор має вивішуватися поряд із державним.

Також у січні депутати Львівської обласної ради дозволили вивішувати на території області червоно-чорний прапор для вшанування пам’яті Героїв національно-визвольних змагань.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.