Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

безробіття

Вівторок, 20 лютого 2018, 13:51

На Львівщині найбільше безробітних зареєстрували у Львові

безробіття

У січні цього року на обіліку в обласному центрі зайнятості перебувало 17 тисяч безробітних.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Як заявила в.о. директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук, у січні цього року зареєстрували 17,2 тисяч безробітних, що на 3,6 тисячі менше, ніж у січні минулого року.

"Найбільша частка вільної робочої сили зосереджена у Львові – 23%, ще 26% складають жителі Самбірщини, Старосамбірщини, Жидачівщини, Золочівщини та Турківщини. Порівняно з відповідним періодом попереднього року, цьогоріч у всіх районах, окрім Дрогобицького та Турківського, зменшилися обсяги зареєстрованого безробіття", – наголосила Оксана Іванчук.

За її словами, серед безробітних 19,2% складають керівники і менеджери, 14,4% – колишні працівники сфери торгівлі, 13,4% – робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою устаткування і машин, 12,8% – професіонали, 12,5% – фахівці, 11,3 % – кваліфіковані робітники з інструментом. 

Натомість кількість вільних робочих місць у січні становила 11 тисяч. Станом на 1 лютого актуальними залишалися 6210 вакансій, у тому числі 4519 – для робітників, 1113 – для службовців, 578 – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.