Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вул. Зелена

Google maps

Вівторок, 20 лютого 2018, 15:05

Нове будівництво у Львові: багатоповерхівки й офіси зведуть на виробничих землях

вул. Зелена

В районі вул. Зеленої-Пимоненка, де розташоване ПрАТ "Південьзахіделектромережбуд", зведуть три житлові квартали на 1000 осіб.

Про це йдеться на сайті Львівської міської ради.

Від сьогодні, 20 лютого, до 12 березня у міськраді триватиме громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення  детального плану території в районі вул. Зеленої, вул. М. Пимоненка, вул. Д. Січинського, що у Сихівському районі Львова.

Проект детального плану території охоплює площу близько 20,77 га.

(клікніть на зображення для збільшення)

Згідно з пояснювальною запискою, на перетині вул. Зеленої та М. Пимоненка (ділянка ВАТ "Південьзахіделектромережбуд") хочуть змінити функціональне призначення земель, що не використовуються, з виробничої на житлову. Відтак тут має з'явитися змішана житлова та громадська забудова на 4-12 поверхи.

На вказаній території планують звести три "О"-подібні житлові квартали закритого типу. Вони орієнтовані на 1000 нових мешканців, кількість квартир – близько 360. На перших поверхах будинків будуть заклади обслуговування та громадські об'єкти.

Також для мешканців зведуть багаторівневий паркінг із влаштуванням експлуатованої покрівлі. Кількість проектованих машиномісць становить: для офісної забудови – 90-180, для житлової – 255.

(клікніть на зображення для збільшення)

Також забудовник облашує 4 прибудинкові майданчики: ігровий (площа 700 м²), для відпочинку дорослих (100 м²), фізкультурний (500 м²) та господарський (150 м²).

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ВАТ "Південьзахіделектромережбуд", на землях якого зводитимуть нове житло й офісні будівлі, стало приватним акціонерним товариством.

Його засновниками є Віталій Сікорський і Оксана Друль, яка також є засновницею ще 8 компаній, зокрема ТзОВ "Радехів-цукор" (Радехівський цукровий завод), ТОВ "Молочні ріки", ТзОВ "Техноцентр-Радехів", ПП "Західний Буг".

А власником ТзОВ "Радехів-цукор" є бізнесмен Володимир Матковський, якого називають одним із соратників міського голови Львова Андрія Садового. Матковський також є головним спонсором "Збруча", головредом якого є політолог, член Української Галицької Партії Орест Друль.

Розмір статутного капіталу ПрАТ "Південьзахіделектромережбуд" становить 7 019 940 грн, втім жоден із засновників не вкладав у нього коштів. Основний вид діяльності компанії – будівництво споруд електропостачання та телекомунікацій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.