Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

швидка допомога

Середа, 21 лютого 2018, 13:10

За минулий рік на Львівщині у ДТП загинула 171 людина

швидка допомога

Минулого року патрульні зафіксували на Львівщині 1531 ДТП із потерпілими, левову частку яких спричинили п'яні водії.

Про це сьогодні, 21 лютого, під час прес-конференції повідомив заступник начальника Управління патрульної поліції Львівської області Володимир Струк, передає кореспондент Варіантів.

Протягом 2017 року на території Львівщини виникла 1531 ДТП із потерпілими, внаслідок яких травмувалися понад 2000 людей, ще 171 особа загинула.

"На території управління патрульної поліції Львівської області протягом 2017 року виникла 1531 ДТП з потерпілими, де травмовано більше, ніж 2000 людей. Ще 171 загинула. І левову частку цих ДТП спричинили саме водії, що керували транспортними засобами у стані алкогольного сп'яніння. Навіть останнє резонансне ДТП, що виникло у Львові на вул. В. Стуса, – водій теж був нетверезим", – розповів Володимир Струк.

Зазначимо, протягом минулого року на Львівщині спіймали більше 3000 водіїв, що їздили за кермом у стані сп'яніння. Втім 25% із них суд вже встиг виправдати.

Нагадаємо, з 2016 року в Україні посилили адмінвідповідальність за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння.

Водій, якого вперрше спіймали за кермом у стані сп'яніння, сплатить штраф 10 200 гривень, також його позбавлять права керування на один рік.

Якщо ж водій повторно вчинить дане правопорушення протягом року, він платитиме уже 20 400 гривень штрафу. А прав позбудеться аж на три роки. 

У випадку, коли водія у стані сп'яніння впіймають двічі за рік, з нього стягується штраф 40 800 грн із позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.