Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

торгово-офісний центр на пл. Петрушевича

Львівська міськрада

П'ятниця, 23 лютого 2018, 12:39

У Львові на площі Петрушевича зведуть 4-поверховий торгово-офісний центр

торгово-офісний центр на пл. Петрушевича

На площі Є. Петрушевича, що входить в історичну частину Львова, 5 ТзОВ "Діброва" зведе 4-поверховий сучасний торгово-офісний центр.

Сьогодні, 23 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудіві умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на будівництво ТзОВ "Діброва" торгово-офісного центру на пл. Є. Петрушевича, 5 зі знесенням існуючих торгових рядів.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

(клікніть на зображення для збільшення)

На земельній ділянці, площею 0,0262 га, ТзОВ "Діброва" зведе торгово-офісний центр висотою у 4 поверхи. Загальна площа будівлі становитиме близько 1000 м².

Як зауважив начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Юліан Чаплінський, торгово-офісний центр будуватимуть у межах зведення підземного паркінгу на пл. Петрушевича.

Згідно з публічною кадастровою картою України, вказана земельна ділянка перебуває у приватній власності. А сьогодні на пл. Петрушевича, 5 розташовані МАФи та нерухоме майно.

У свою чергу начальниця юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич пояснила, що ТзОВ "Діброва" придбало об'єкти нерухомості на пл. Петрушевича, 5, відтак зауважень щодо видачі містобудівної документації немає.

"Ці об'єкти були придбані, до 2000 років на ці павільйони оформлялося право власності, потім вони були внесені у статутний фонд цього ТзОВ, ми це перевіряли. Крім того, ми писали застереження, що об'єкти цього майна перебувають в іпотеці. Сьогодні ми маємо довідку з банку, що кредит погашено. Тобто зауважень немає", – наголосила Гелена Пайонкевич.

Зазначимо, сама пл. Петрушевича входить до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Відтак членів виконкому цікавило, чи майбутній торгово-офісний центр не суперечитиме нормам ЮНЕСКО.

Гелена Пайонкевич зауважила, що ні Міністерство культури України, ні музична школа, що розташована неподалік, заперечень щодо будівництва торгово-офісного центру на пл. Петрушевича, 5 не мають.

Також із цього приводу висловився і Юліан Чаплінський: "Згідно з регламентами зонінгу, девелопер має обмеження, яке не дозволяє робити споруду вищою, ніж довколишні будинки. 4 поверхи – це все в межах норми. Були також громадські слухання, тому зауважень не було".

Проект торгово-офісного центру на пл. Петрушевтча, 5 розробив архітектор Андрій Асанов за зразком проекту центру ім. Андрея Шептицького (бібліотека УКУ).

 

 

Максимальний відсоток забудови земельної ділянки міськада визначила у 90%.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ТзОВ "Діброва" зареєстроване у Львові на вул. Шпитальній.

Його засновниками є Володим Швед, Наталія Швед та ТзОВ "Компанія Ріел-Естейт груп". Розмір статутного капіталу компанії становить 27 200 000 грн.

Основний виді діяльності ТзОВ "Діброва" – надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.