Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

твариннцтво

Середа, 28 лютого 2018, 12:35

З березня в Україні почнуть діяти урядові програми з підтримки сільського господарства

твариннцтво

Цього року держава частково компенсовуватиме фермерам купівлю техніки, посівного матеріалу і утримання худоби.

Про це вчора під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ у Києві розповів Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман , – повідомляє кореспондент Варіантів.

Тваринництво держава підтримуватиме 2,5 мільярдами гривень, що направлять на компенсацію вартості будівництва нових фондів тваринництва.

"Якщо ти збудував ферму, молочний комплекс, отримай від держави 25% вартості, створюй підприємства, створюй поголів'я. Ми на нове поголів'я, на селекцію також направляємо компенсацію вартості. Ми хочемо аби у нас племінні стада були вищої якості," – пояснив Гройсман.

Також коштами підтримуватимуть кожен молочно-товарний комплекс, що дає молоко:

"Ми даємо 1500 гривень в рік, – утримуйте корову в той час, коли вона для вас є найменш рентабельна, аби утримувати її, збільшувати надої. Кожній сільській сім'ї, що вигодовує теля до одного року, ми у цей рік заплатимо 2500 гривень. Це наша цільова підтримка щоб не вирізали молодняк, а утримували його і збільшували."

Прем'єр-міністр деталізував яким чином здійснюватимуть цільову підтримку аграріїв сільгосптехнікою:

"Якщо ви, як підприємець-аграрій, купили аграрну техніку виготовлену в Україні, особливо землеобробну, ви отримаєте від держави 25% вартості цієї техніки. Також українські фермери отримають кредити до 3 мільйонів гривень на купівлю сільськогосподарської техніки українського виробництва під 1% річних на 3-5 років.

Таким чином ми стмулюємо ріст економіки, машинобудування, збільшення робочих місць." 

В Уряді розраховують, що в Україні цього року площа садів зросте на більше 3000 гектарів. Для цього перпедбачено програму з компенсації фермерам 80% вартості посадкового матеріалу.

Додамо, що у грудні Львівська обласна рада прийняла Комплексну програму фінансової підтримки аграріїв Львівщини на конкурсній основі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.