Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Лютовиська

vk.com/lytovusko

Середа, 28 лютого 2018, 18:25

На Старосамбірщині сільська парафія перейшла з одної конфесії у іншу

Лютовиська

Парафія села Лютовиська перейшла з однієї православної церкви до іншої.

Про це йдеться у розпорядженні Голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки № 162/0/5-18 від 26 лютого.

Документом зареєструванои зміни до статуту релігійної громади Української Автокефальної Православної Церкви в селі Лютовиська Старосамбірського району Львівської області (статут зареєстровано рішенням виконавчого комітету Львівської обласної ради народних депутатів від 15.10.1991 № 552), виклавши його у новій редакції як статут релігійної організації "Релігійна громада Української Православної Церкви Київського Патріархату парафії Преподобної Параскеви Сербської у с. Лютовиська Старосамбірського району Львівської області" з урахуванням зміни юрисдикційної належності.

У коментарі Варіантам настоятель храму отець Дмитро Яворський прокоментував рішення:

"Я тут вже 21 рік. І цей час у храму є печатка Української Автокефальної Церкви Київсько Патріархату, і тепер ми до нього приєднались. Громада підтримала таке рішення, ми збирали підписи."

Уточнимо, що село Лютовиська входить до Воютицької об'єднаної територіальної громади.

Додамо, що аналогічний перехід від УАПЦ до УПЦ КП в листопаді 2016 року здійснила сільська парафія у Стрийському районі.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.