Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

муніципальна варта

Середа, 7 березня 2018, 11:12

Від початку року львівську муніципальну варту залишило 27 працівників

муніципальна варта

Двоє з них – через резонансні інциденти.

Вчора на прес-концеренції директор ЛКП "Муніципальна варта" Роман Хом’як розповів про результати службових розслідувань нещодавніх інцидентів, що відбулись за участі працівників підприємства. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

"Останнім часом було дві неприємні події, що сколихнули наше місто і стали ричиною проявлення інтересу мешканців щодо роботи ЛКП "Муніципальна варта". Перший випадок – це інцидент у маршрутному таксі № 46. Про це ми дізналися від наших колег з патрульної поліції. Працівник в той день був не на роботі, не на зміні і був без форми. Ми відсторонили його від патрулювання і я дав наказ на проведення службового розслідування. Під час цього розслідування нам вдалось вияснити, що ситуація була такою: хлопець, перебуваючи не на роботі, посварився зі своєю дівчиною, відповідно він не заперечує, що вжив дозу алкоголю. Опісля він їхав у маршрутному таксі, де йому стало погано, тому він звернувся до водія з проханням зупинити. Також у цьому транспорті була компанія людей, яких він попросив потримати його рюкзак, оскільки йому було погано і він хотів вийти, але у результаті цього виникла сутичка. Пасажири маршрутки викликали поліцію на місце події. Я спілкувався і з слідчим, і з адвокатом, тому, мабуть, правдивість ситуації все ж таки буде за рішенням суду. Але слідство вже завершено, усі матеріали передані до суду. Під час службового розслідування ми з працівником розпрощалися по угоді сторін, на чому наше розслідування завершили.

Щодо іншої неприємної події, а саме злому автомобіля нашим колишнім працівником: працівник написав заяву на звільнення за власним бажанням, посилаючись на складні сімейні обставини. Це було його право, однак, єдиною умовою згідно з законодавством було зобов’язання відпрацювати ще два тижні. Він ці два тижні відпрацював, а далі трапився цей інцидент. Тобто на момент спроби вчинення цього злочину, особа вже не була нашим працівником.

Немає інституції, яка готує муніципальних вартових. Тому нам доводиться проводити під час самої роботи і служби навчання. Перед тим, як взяти людину на роботу, вона повинна принести сертифікат від психіатра, від невропатолога, медогляд від усіх лікарів і довідку про несудимість. Тільки за наявності такої кількості документів ми його беремо на випробувальний термін. Люди є різні, одні витримують, інші – ні. Робота муніципального вартового є складна, вона пов’язана з психологічним навантаженням, тому деякі звільняються. До речі, тільки цього року з 1 січня нами було звільнено 27 працівників. Тобто ми тільки можемо дякувати всім людям, які виявляють якісь недоліки в нашій роботі. Ми на це адекватно реагуємо, проводимо з нашим персоналом бесіди, тренінги. Наприклад, кожного четверга у нас відбуваються тренінги з медицини. Тобто, окрім цих двох негативних випадків, є дуже багато й позитивних," – розповів Роман Хом’як.

Нагадаємо, спроба муніципала проникнути в чуже авто сталась  28 лютого, а конфлікт  між п'яним муніципалом і пасажиром автобуса – 23 лютого.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.