Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

будівництво у Львові

Середа, 7 березня 2018, 11:16

Забудовник житлового комплексу у Львові не хоче будувати дитсадок

будівництво у Львові

ТзОВ "Інвестиційна компанія "Орієнтир", яка звела на вул. Залізничній житловий комплекс, не хоче будувати дитячий садок.

ТзОВ "Інвестиційна компанія "Орієнтир" звернувся у Львівську міськраду щодо скасування містобудівних умов та обмежень, виданих 20 квітня 2016 року, на будівництво дитсадка в кварталі багатоповерхової житлової забудови "Веселка", що на вул. Залізничній, 7.

Сьогодні, 7 березня, звернення забудовника щодо скасування містобудівної документації на дитсадок члени виконавчого комітету Львівської міськради не підтримали.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Як пояснив начальник управління архітектури та урбаністики міської ради Юліан Чаплінський, житловий комплекс "Веселка" на вул. Залізничній передбачає заселення близько 2000 мешканців. Відповідно до нормативів ТзОВ "Інвестиційна компанія "Орієнтир" мала б звести дитсадок на 80-100 місць.

"Це є така хитрість. Коли видавалися містобудівні умови та обмеження, розглядалась концепція на всю забудову житлового комплексу "Веселка". Вимогою було розташування окремо стоячого дитячого садочка, кілька раз на містобудівельних радах розглядалось місце власне під нього. В далині від дороги була виділена окрема зона прямокутної форми для того, щоб все було правильно за логістикою і за технологіями.

В процесі будівництва забудовник нас неофіційно звертався з тим, чи можемо ми поміняти містобудівні умови та обмеження, щоб замість садка збудувати житловий будинок зі садком. На це вони отримали категоричну відмову. Пройшло кілька місяців, забудовник подає заяву на розгляд виконавчого комітету про скасування містобудівних умов та обмежень на садок, адже закон дозволяє містобудівні умови скасовувати за заявою замовника. Тому це питання ми мусили винести на розгляд виконавчого комітету", – пояснив Юліан Чаплінський.

Також він зазначив, що незважаючи на те, що виконком не скасував забудовнику містобудівних умов та обмежень на зведення дитсадка, ТзОВ "Інвестиційна компанія "Орієнтир" може оскаржити це рішення в суді.

"Я би на їхньому місці звертався, щоби побудувати садок, якщо їм не забракне розуму, Якщо ж ні, то вони можуть подати в суд на це рішення виконкому, щоб скасувати містобудівні умови та обмеження. Сподіваюсь, що не знайдеться такого судді, який би на таке пішов", – додав Юліан Чаплінський.

Зазначимо, сьогодні на засіданні виконавчого комітету також розглядали питання про надання містобудівних умов та обмежень ПрАТ "торговий центр "А" на зведення 11 багатоповерхівок, 3 багаторівневих паркінгів, торігвельного центру та трансформаторної підстанції на вул. Залізничній, 7.

Втім ці питання члени виконкому перенесли через небажання ТзОВ "Інвестиційна компанія "Орієнтир" будувати за вказаною адресою дитсадок.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ТзОВ "Інвестиційна компанія "Орієнтир" зареєстроване у Львові на вул. Голубовича.

Засновниками компанії є ТзОВ "Будівельно-житлове товариство "Євро-сіті" та Каспров'як Кристіан Єжи (Польща).

Розмір статутного капіталу ТзОВ "Інвестиційна компанія "Орієнтир" становить 5 000 000 грн. Основний виді діяльності – організація будівництва будівель.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.