Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЗМІ

Середа, 7 березня 2018, 15:00

З початку року на Львівщині зафіксували 3 випадки перешкоджання роботі журналістів

ЗМІ

Один із них трапився у Бродах.

Про це повідомляє Інститут масової інформації.

Згідно з результатами щомісячного моніторингу Інституту масової інформації "Барометр свободи слова", за два місяці цього року в Україні зафіксували 46 випадків порушень прав журналістів і свободи слова, що на 10 більше, ніж у січні-люьому 2017 року.

Серед них – перешкоджання професійній діяльності журналіста (23 випадки), обмеження доступу до публічної інформації (5) та юридичний тиск (4).

Регіоном-лідером з порушень з початку року став Київ та Київська область. Тут зафіксували 18 випадків, ще по три випадки виникли на Волині, Миколаївщині та Львівщині, по два – на Рівненщині, Вінниччині, Херсонщині, Запоріжжі та Хмельниччині.

Найбільше у січні-лютому порушували право журналістів на професію приватні особи, місцева влада і депутати.

Зокрема, 18 лютого цього року у Бродах настоятель Московського патріархату разом зі своїми парафіянами перешкоджали роботі знімальної групи телеканалу "НТА" над програмою "Правда. Розслідування". Журналісти готували матеріал про діяльність Московського патріархату на Львівщині та законність використання земельної ділянки для потреб парафії МП у Бродах.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року було зафіксовано 20 випадків порушень прав журналістів і свободи слова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.