Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

продукти харчування

Понеділок, 26 березня 2018, 11:50

На Львівщині овочі подорожчали від 8 до 25%

продукти харчування

У лютому, порівняно з січнем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,1%.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Загалом, за місяць ціни на споживчому ринку області підвищились на 1%, а в Україні – на 0,9%, а з початку року вони підвищилися на 2,7% у Львівській області.

Загалом, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,1%.

Найбільше подорожчали: капуста білокачанна (на 25,1%), буряк (на 14,1%), банани (на 13,8%), морква (на 8,8%) та картопля (на 8,6%). На 6,2-4% підвищилися ціни на пшоно, консерви рибні в олії, скумбрію копчену, рибу морожену, води столово-мінеральні; на 3,9-2,2% – молоко з підвищеним вмістом жиру, яловичину, сосиски, сердельки першого ґатунку, ковбаси варено-копчені, соки фруктово-ягідні, пластівці вівсяні, часник.

Водночас, на 7,7% подешевшали помідори свіжі, на 6% – крупи гречані, на 5,3% – огірки свіжі, на 2,7% – птиця (тушки курячі), на 2,5% – цитрусові, шоколад, на 2,2% – оселедці, на 1,4% – свинина.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищились загалом на 0,8%. Зокрема, тютюнові вироби подорожчали на 1,9%, натомість алкогольні напої подешевшали на 0,3% за рахунок зниження цін на пиво на 2,3%.

Нагадаємо, у січні, порівняно з груднем 2017 року, на Львівщині подорожчали на 11% овочі та фрукти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.