Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

www.galinfo.com.ua

П'ятниця, 21 вересня 2012, 12:27

Садовий нагадав депутатам про проблему закриття Грибовицького сміттєзвалища

Мер Львова Андрій Садовий нагадав, що минулого року Львівська міська рада ухвалила рішення закрити Грибовицьке сміттєзвалище. Садовий вважає, що у розв'язанні проблеми Грибовицького сміттєзвалища місто потребує допомоги обласної влади.

Про це Андрій Садовий сказав вчора, 20 вересня, на сесії Львівської міської ради.

«Ми неодноразово звертались до колег з Обласної ради. До кінця року ми повинні завершити розробку проекту рекультивації міського полігону. Гостро стоїть питання нової земельної дільники. Під час спільної сесії міської та обласної рад ми чітко вписали пункт, що Обласна рада спільно з Обласною державною адміністрацією повинні подати пропозиції по ділянці для нового полігону за межами міста Львова. На жаль, ці пропозиції, які ми отримали, не завжди знаходять певну підтримку. Тому сьогодні питання стоїть відкритим», – додав Андрій Садовий.

Міський голова Львова розповів, що партнером в проблемі із сміттєзвалищем є Інститут Гірхімпром, який у 2011 році виконав чималі роботи: визначені основні проблемні питання Львівського полігону ТПВ, гудронових озер, реальний ореол забруднення території та інші необхідні дані. Також виконані польові роботи та обробка результатів топографічної зйомки території полігону загальною площею 50 га в масштабі, виконані гідрогеологічні дослідження території полігону та прилеглих ділянок. У результаті досліджень визначені рівні підземних вод та загальна гідрогеологія території.

Для продовження робіт із розробки проекту на 2012 рік у міському бюджеті передбачено 1 млн 200 тис. грн.

Міський голова вважає, що існує потреба в додатковому фінансуванні на суму 1 млн 800 тис.грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.