Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Яків Смолій

finclub.net

Четвер, 15 березня 2018, 16:11

Нацбанку обрали нового керівника

Яків Смолій

Головою Національного банку України призначили Якова Смолія.

Сьогодні Верховна Рада призначила Якова Смолія головою Національного банку України. Це рішення підтримали 247 народних депутатів.

Яків Смолій з жовтня 2016 року працював першим заступником голови Нацбанку, а з 11 травня 2017 року й до сьогодні виконував обов'язки керівника Національного банку через відставку Валерії Гонтаревої.

Зазначимо, сьогодні Верховна Рада звільнила з посади голови Нацбанку Гонтареву, яка майже рік перебувала у відставці. Про своє рішення подати у відставку вона повідомила ще 10 квітня 2017 року.

Відповідно до законодавства, рішення щодо відставки голови Національного банку приймає Президент України, а затверджує Верховна Рада України. 

Додамо, до компетенції Яківа Смолія входила розробка і реалізація стратегії та політики Нацбанку у сфері IT, регулювання діяльності платіжних систем і безготівкових розрахунків, а також нагляд за платіжними системами. Йому безпосередньо підпорядковувався Банкнотно-монетний двір, Фабрика банкнотного паперу, Центральне сховище НБУ та Державне казначейство України. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.