Міськрада забракувала будівництво багатоповерхівок на території автопарку львівського перевізника

П'ятниця, 16 березня 2018, 13:13

Забудовнику, який самовільно збільшив поверховість будинків, сьогодні не затвердили нову містобудівну документацію на будівництво на території АТП-14630.

Сьогодні, 16 березня, члени виконавчого комітету Львівської міськради на засіданні утримались в наданні нових містобудівних умов та обмежень на будівництво ПАТ "Львівське автотранспортне підприємство – 14630" багатоквартирних житлових будинків із вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом зі знесенням існуючих будівель на вул. Городницькій, 47 (2, 3, 4, 5 черги).

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

На вул. Городницькій, 47, де розташований автопарк приватного перевізника АТП-14630, на земельній ділянці, площею 2,6 га, перевізник хоче звести житлові будинки (від 2 до 11 поверхів).

Як зазначав ще минулого тижня начальник управління архітектури та урбаністики міської ради Юліан Чаплінський, за вказаною адресою забудовник отримував містобудівну документацію і вже звів багатоповехірки, самовільно збільшивши їхню поверховість.

"Інспекція архбудконтролю міста оштрафувала забудовника за збільшення поверховості будинків із вимогою видати нові містобудівні умови та обмеження і змінити подальший проект. Зокрема, понизити поверховість наступних черг і взяти нові містобудівні умови та обмеження. Ті будинки, які мали мати по 16 поверхів, понизяться на 2 поверхи. Це є вимогою інспекції, яка через це не вводить в експлуатацію збудовані об'єкти. Загальна кількість квартир і площі житла не зміниться", – пояснював Юліан Чаплінський.

Втім, як зауважував Чаплінський, зайві поверхи на вже спорудженому житлі не суперечать детальному плану території і зонінгу Шевченківського району. Відтак їх демонтовувати не будуть, а композицію житлової забудови врегулюють саме завдяки пониженню поверховості наступних будинків.

Відтак сьогодні більшість членів виконкому утрималась під час голосування за надання нової містобудівної документації ПАТ "Львівське автотранспортне підприємство – 14630".

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ПАТ "Львівське автотранспортне підприємство – 14630" зареєстроване на вул. Городницькій, 47.

Його засновниками є Володимир Хома та Абдурахмонов Зійоїдін Абдусаттарович (Республіка Узбекистан). Основний вид діяльності компанії – пасажирський наземний транспорт міського та приміського сполучення.

Зазначимо, на вул. Городницькій, 47 хочуть звести елітний житловий комплекс "5 Авеню" (5th Avenue), в межах якого забудовник й самовільно збільшив поверховість існуючої будівлі.

Хід будівництва:

Фото: vsenovostroyki.com.ua

Мітки: АТП-14630, будівництво житлових комплексів у Львові, Будівництво у Львові, виконком ЛМР, містобудівна документація, новини львова, фото, Юліан Чаплінський