Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Тарас Гнида

Facebook Тараса Гниди

П'ятниця, 16 березня 2018, 18:00

Гниду Садового спіймали на хабарі

Тарас Гнида

Сьогодні голову Залізничної РА Львова Тараса Гниду затримали на хабарі.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні з підозрою в отриманні хабаря затримали голову Залізничної РА Тараса Гниду. Правоохоронці задокументували факт вимагання посадовцем 105 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Як зазначили у Львівській міськраді, на час проведення слідства його буде відсторонено від виконання посадових обов'язків.

"Неприпустимо, щоб в органах місцевого самоврядування працювали нечесні люди. Вимагаємо від поліції об'єктивного розслідування", – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, у грудні 2017 року міський голова Львова Андрій Садовий призначив Тараса Гниду головою Залізничної районної адміністрації. До цього він очолював Франківський район.

Як повідомив Департамент захисту економіки Нацполіції України чиновник "заробляв" на вирішені різного роду питань, зокрема, і питання працевлаштування в органи місцевого самоврядування. За що в подальшому й вимагав "винагороду". Неправомірну вигоду вимагав та одержував за невтручання у господарську діяльність суб'єктів господарювання, що працюють на території району та за працевлаштування громадян в органи місцевого самоврядування.

"Хабарі одержував як від суб'єктів господарювання, так і від громадян. І якщо в першому випадку підприємці платили йому за лояльність, то в другому за лобіювання інтересів" – зазначив заступник начальника Департаменту захисту економіки Нацполіції Руслан Марчук.

Правоохоронці задокументували факт вимагання посадовцем 105 тисяч гривень неправомірної вигоди за вирішення аналогічних питань. Зловмисник зазначив, що вказана суму повинна бути перерахована за надання певних послуг особистого характеру.

Правоохоронці вилучили квитанцію про проведення розрахунків за послуги на вказану суму, яку чиновник отримав у якості хабара. Окрім квитанції, правоохоронці додатково вилучили і гроші. Наразі тривають процесуальні заходи, вирішується питання затримання фігуранта справи у порядку статті 208 КПК України. За вчинення даного злочину голові райадміністрації може загрожувати позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

фото: Департамент захисту економіки Нацполіції України

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.