Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Степан Рак

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   Вівторок, 20 березня 2018, 16:00

«Батьківщина» Львівщини вимагає публічних громадських слухань щодо становлення RAB-тарифів

Степан Рак

Фракція ВО «Батьківщина» у Львівській облраді звертається до керівництва ПАТ «Львівобленерго» щодо проведення справжніх громадських слухань, на яких має бути оприлюднений звіт підприємства з отримання та використання коштів платників за останні п’ять років.

Відповідну заяву сьогодні, 20 березня, зачитав депутат Львівської облради від ВО «Батьківщина» Степан Рак під час пленарного засідання сесії, інформує прес-служба обласного партосередку.

У заяві повідомляється, що з 1 квітня цього року більшість обленерго України запроваджують для юридичних осіб RAB-тарифи або ж так зване стимулююче регулювання.

«Фракція ВО «Батьківщина» у Львівській обласній раді вважає нову схему тарифоутворення вигадкою олігархів, яка призведе до чергового обдирання споживачів. При цьому у владних кабінетах розказують, що Україна хоче перейняти європейський досвід встановлення тарифів, зокрема на електроенергію. У НКРЕКП посилаються на те, що обленерго не можуть фінансувати всі електромережі в Україні, тому їх треба перевести на інший тариф, який начебто допоможе залучити інвестиції у цю галузь і забезпечити стабільне споживання електроенергії. Відповідно до оцінок експертів, усі обленерго країни на цій схемі отримають додатково 30 млрд грн., тобто ці великі суми витягнуть з кишені кожного українця», – йдеться у заяві.

«Батьківщинівці» зазначають, що 29 січня цього року ПАТ «Львівобленерго» провело громадські слухання щодо запровадження RAB-тарифів. На цих слуханнях не було жодного представника від громадськості. Натомість були керівники від Львівської облдержадміністрації, які поставили свої погоджувальні підписи під протоколом, тим самим беручи на себе відповідальність по запровадженню тарифів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.