Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

водопостачання

Середа, 21 березня 2018, 13:19

Мешканці навколишніх сіл платитимуть Львову за воду

водопостачання

Львівська міськрада запропонувала мешканцям сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі платити за воду.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні міськрада Львова запропонувала мешканцям сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі до 1 квітня укласти договори на водопостачання з ЛМКП «Львівводоканал» та встановити лічильники обліку споживання води.

Натомість міськрада зобов’язується відшкодовувати вартість води, необхідної в межах потреб санітарно-гігієнічних норм, – 1,5 куб.м в місяць на одного мешканця.

«Відповідно до законодавчих норм, водопостачання може здійснюватися виключно на підставі укладених договорів. У цій ситуації є два варіанти укладення договорів. Перший – мешканці ставлять лічильники і кожен укладає договори з ЛМКП «Львівводоканал» і вступає з ним в юридичні відносини та сплачує за спожиту воду. Другий – села створюють своє комунальне підприємство, яке укладає угоду з ЛМКП «Львівводоканал» і має відносини з ними», – зазначив  заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

При відсутності лічильника норма на одного мешканця, яка підлягає до оплати, становить 9 куб.м води.

У міськраді заявили, що водоспоживання на 1 мешканця в цих селах від 6 до 7 разів більше, ніж водоспоживання на 1 мешканця Львова.

Зокрема, у Львові на 1 абонента припадає 6 куб.м води, а на 1 мешканця – 2 куб.м води. У Малехові перевищення на 1 абонента складає в 7,7 рази, на 1 мешканця – в 4,3 рази, у Грибовичах – на 1 абонента в 4,6 рази, на 1 мешканця – в 3,17 рази.

«Оскільки вода цим селам подавалася безкоштовно, то за 2017 рік витрати ЛМКП «Львівводоканал» на водозабезпечення сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі становили 3,5 млн грн», – наголосили у міськраді.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Малехів відмовився виділити Львову землю для рекультивації Грибович.

Також у січні 2017 року мешканці сіл Грибовичі та Малехів на Грибовицьокму сміттєзвалищі завадили провести брифінг міському голові Львова та його підлеглим.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.