Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

михайло хміль

Субота, 24 березня 2018, 21:47

ДФС підписала контракти на реконструкцію МПП Рава-Руська та Шегині - нардеп Михайло Хміль

михайло хміль

Вчора, 23 березня, у Києві, між керівництвом Державної фіскальної служби України та двома польськими фірмами, які виграли тендер на здійснення робіт із реконструкції  МПП Рава-Руська та Шегині, відбулось підписання контрактів.

Про це повідомив член групи з міжпарламентських зв'язків з Польщею, нардеп Михайло Хміль, який був присутній при підписанні контрактів в рамках виконання міжнародного договору між урядами України та Польщі про надання кредиту на умовах пов'язаної допомоги. 

Михайло Хміль, наголошує, що підписання контрактів дозволить вже цього року приступити до ремонту, а 2020 року - завершити реконструкцію. 

„При умові оперативного погодження контрактів Міністерством фінансів Польщі будівельні роботи можуть розпочатись уже літом і мають бути зреалізовані до 2020 року", - сказано у повідомлені. 

Підписання угод відбулося між керівництвом ДФС та двома польськими фірмами, які виграли тендер на здійснення робіт із реконструкції пунктів пропуску Рава-Руська (близько 1,5 млн. євро) та Шегині (близько 15 млн. євро.)

Згідно даних prozorro, тендер на реконструкцію МПП Шегені виграла польська компанія UNIBEP S.A., а будівництво пішого переходу у МПП "Рава-Руська"  - T4B.

Наступного тижня очікується підписання угоди щодо реконструкції міжнародного пункту пропуску Краківець (6,9 млн. євро).

"Реконструкція згаданих пунктів пропуску дасть можливість чітко розмежувати смуги для вантажного, пасажирського та легкового транспорту, а також частково автоматизувати роботу митників, зокрема через автоматичне зчитування номерних знаків з транспортних засобів. У результаті матимемо скорочення часу митного огляду, а відповідно і зменшення черг на українсько-польському кордоні" - наголошує Михайло Хміль.

Нагадаємо, загальна сума польського кредиту на умовах пов'язаної допомоги становить 100 мільйонів євро. Кошти з нього розподілені наступним чином: 25 мільйонів на оптимізацію трьох пунктів пропуску (ДФС), 7 мільйонів для Державної прикордонної служби та 68 мільйонів євро на ремонт прикордонних автомобільних доріг для Укравтодору.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.