Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

село Облазниця

Вікіпедія

Середа, 28 березня 2018, 12:35

На Жидачівщині депутати сільради давали землю самі собі

село Облазниця

Вони не зважали на конфлікт інтересів та порушили закон.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокуратура Львівщини попередила незаконне вибуття з комунальної власноті 8 га земель сільськогосподарського призначення у Жидачівському районі. Львівський окружний адміністративний суд задоволив у повному обсязі два позови Стрийської місцевої прокуратури до Облазницької сільської ради, що надала фізичним особам дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства у Новому Селі, що на Жидачівщині.

Прокуратура вимагала визнати чотири рішення органу місцевого самоврядування протиправними та скасувати. Підставами для звернення прокурора до суду стали порушення Закону України "Про запобігання корупції" та Земельного кодексу України. Встановлено, що оскаржувані рішення приймались в умовах реального конфлікту інтересів. Зокрема, один із депутатів та секретар сільської ради голосували за виділення спірних земельних ділянок для близьких родичів та для себе.

Жидачівським районним судом вказаних осіб визнано винними у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.