Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

мітинг

Середа, 11 квітня 2018, 15:53

Політики Львова у травні вимагатимуть зміну виборчого законодавства

мітинг

15 травня у Львові, та в інших містах України відбудеться загальнонаціональна акція з вимогою до Верховної Ради України проголосувати за Виборчий кодекс.

Про це сьогодні у Львові під час зустрічі з журналістами розповіли представники громадської організації "Центр UA".

Вони також повідомили, що 17 травня відбудеться акція з цією ж вимогою під Верховною Радою.

"Ми дуже сильно сподіваємось на підтримку більшості політичних сил, що підтримали її проголосувавши за нове законодавтство у першому читанні у парламенті. І дуже сподіваємось на підтримку організацій на місцях," – наголосив представник "Центр UA" Андрій Андрушків.

Він також розповів як "Центр UA" готується до мітингу у Львові:

"Ми проводили зустрічі з "Самопоміччю", місцевими осередками Блоку Петра Порошенка, УКРОПoм, Галицькою партією, матимемо зустріч з Громадянською позицією. З осередком "Батьківщини" ще не мали часу зустрітися, але ми з ними зустрічались у інших областях. І з цими політсилами є домовленість про спільні дії, координацію дій на травень. Більше того, вони готові брати наші матеріали у наші партійні газети.
Львівщина – це перша область, де політичні сили домовляються про презентації політичної реформи, з детальними поясненнями на 2-3 години для 50-100 членів осередку. Аби політсила не зганяла людей, а це був свідомий вибір."

Представники "Центр UA" пояснили, що вони разом з партнерами хочуть аби за нове виборче законодавство Верховна Рада проголосувала під час теперішньої сесії, що завершиться у липні. Однак у парламенту немає політичної волі, проголосувати за новий Виборчий кодекс (це більше 4000 правок), парламент не демонструє її активно:

"Тому якщо ми хочемо піти на вибори 2019 року з новим законодавством, парламенту потрібен поштовх. Тому ми спілкуємось з місцевими осередками партій, громадськими організаціями, аби цю тему якось підштовхнути."

Нагадаємо, торік восени у Львові відбувся мітинг присвячений цій політичній реформі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.