Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сплата аліментів

advocat-cons.info

Четвер, 12 квітня 2018, 16:25

На Львівщині шукають майже 200 громадян, які не платять аліменти

сплата аліментів

В області працює 30 мобільних груп, що займаються стягуванням аліментів.

Про це сьогодні на прес-конференції розповіла керівниця управління юстиції Львівщини Іванна Смачило:

"З моменту, коли на законодавчому рівні нам надали більше можливостей до тих боржників, які не платять аліменти понад 6 місяців винесли 10972 постанови, якими обмежили деякі права боржинків: носіння зброї, виїзд за кордон, керування транспортним засобом.
Ми бачимо позитивну динаміку: сума стягнутих алміентів на користь дітей виросла на 250%. Також 178 осіб оголошено у розшук."

Також Іванна Смачило розповіла про ситуацію з підприємствами, де є заборгованість по заробітній платі:
"Таких у області є 24, вони заборгували заплат на суму більше 23,5 мільйонів гривень. Зараз триває інвентаризація майнового стану цих підприємств: описують ліквідне і неліквідне майно, що можна продати і цих коштів погасити заборгованість.

Крім того, вже виплачено раніше заборговану заробітну плату 278 працівникам цих підприємств на 3183000 гривень. А з січня загалом стягнули 8387000 гривень на користь 968 громадян. Наступного тижня проводитимуть інвентаризацію майна підприємств-банкрутів що також боргують зарплату."

Чиновниця констатувала, що поки що спротиву діям держвиконавців нема, та підприємства-боржники дещо збентежені такою активізацєю працівників управління юстиції.

Нагадаємо, що у лютому в усіх областях України створили  штаби з моніторингу та контролю із стягнення аліментів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.