Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

українці-мільйонери

П'ятниця, 13 квітня 2018, 14:16

Українців-мільйонерів можуть зобов'язати оприлюднювати свої доходи

українці-мільйонери

Міністерство фінансів ініціює обов'язкове декларування доходів багатими українцями.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Міністерство фінансів України розробило законопроект про введення обов'язкового декларування доходів для українців, які за рік заробляють 50 млн грн і більше.

Як наголосили у міністерстві, закон спрямований на зменшення рівня ухилення від сплати податків серед платників податків з високими доходами і одночасно вводить світову практики у роботі з платниками податків з високими доходами.

Законопроект передбачає запровадження критеріїв визначення фізичних осіб з високими доходами і взяття такої категорії на облік та щорічне подання ними податкової декларації, а також отримання ДФС доступу до інформації про їхні банківські рахунки.

До категорії українців, які мають великі доходи, планують віднести осіб, що володіють значними пакетами акцій великих підприємств, а також тих, чиї доходи за рік перевищили 50 млн грн і 10 млн євро.

Нагадаємо, у березні 18 мешканців Львівщини задекларували більше мільйона гривень доходу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.