Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

університет Франка

Четвер, 26 квітня 2018, 11:28

ВНЗ офіційно перейменували у заклади вищої освіти

університет Франка

Уряд скасував термін "вищий навчальний заклад".

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Вчора на засіданні уряд вніс зміни до порядку затвердження рішень про присвоєння вчених звань та скасував термін "вищий навчальний заклад", замінивши його на "заклад вищої освіти".

Як йдеться у повідомленні, частину правок до документа зробили для того, щоб технічно привести його у відповідність до нового законодавства. 

Крім цього уряд урівняв можливості діячів культури та мистецтв у отриманні вченого звання доцента.

"У попередній редакції порядку вчене звання доцента присвоювалось діячам культури та мистецтв, які мають суспільне визнання, в результаті чого отримали почесне звання "Народний артист України", "Народний художник України", "Народний архітектор України", "Заслужений діяч мистецтв України". Тепер цей список розширено званнями "Заслужений артист України", "Заслужений художник України", "Заслужений архітектор України", "Заслужений працівник культури України", "Заслужений майстер народної творчості України", – пояснив заступник Міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.