Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вулиця Пластова

Середа, 2 травня 2018, 14:44

На планово збитковий сміттєпереробний завод у Львові хочуть витратити 38 млн євро

вулиця Пластова

У Харкові ж на відповідний завод із значно більшим полігоном витратять 28 мільйонів євро.

Про це на прес-конференції на тему: "Ймовірність екологічної катастрофи у Львові" заявив член виконавчої ради ГО "Відродження Знесіння" Михайло Крутяк, – повідомляє кореспондент Варіантів.

Також він додав, що полігону для львівського сміттєвого заводу не передбачено.

У свою чергу кандидат медичних наук Йосип Федечко повідомив, що так як даний завод є об'єктом обласного знаення, то можливість диверсій зростає. Якщо ж у Львові станеться такий випадок, то це буде загрожувати екологічною катастрофою глобального маштабу.

На думку представника ініціативної групи сіл Муроване та Сороки Львівські (що виступають проти будівництва сміттєпереробного у Львові) Тараса Беня, логічним завершенням сміттєвої кризи у Львові було б "Перенесення заводу в межах області, на територію рівновіддалену від усіх населених пунктів".

Не зважаючи на величезні кошти, які планують вкласти в завод, він буде "планово збитковим". Про це на попередньому брифінгу доповів Вадим Ноздря – директор ЛКП "Зелене місто".

За фактом відсутності прозорого доступу до документації по заводу та в підозрі махінацій із коштами, активісти планують звертатися до СБУ – розказав журналістам Рустам Курбанов, представник ГО "Округ".

Нагадаємо, що 19 квітня директоро ЛКП "Зелене місто" Вадим Ноздря презентував депутатам Львівської міської ради проект майбутнього заводу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.