Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

паркування у Львові

Вівторок, 8 травня 2018, 15:43

Водіям автівок заборонили паркуватися на тротуарах

паркування у Львові

Уряд розробив оновлені державні будівельні норми, які забороняють проектування тимчасових автостоянок на тротуарах.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе, Мінрегіонбуд оновлює державні будівельні норми, де не допускається влаштування автостоянок тимчасового зберігання на тротуарах.

"Сьогодні хаотичне паркування автомобілів значно ускладнює дорожній рух, спричиняє додаткові затори і найважливіше – створює небезпеку та незручності для руху пішоходів. Тому норма щодо заборони розміщення автостоянок тимчасового зберігання, зокрема, на тротуарах, стала однією зі змін при оновленні ДБН щодо вулиць і доріг. Це сприятиме підвищенню безпеки у пішохідних зонах та мінімізації можливих аварій за участю пішоходів", – наголосив Лев Парцхаладзе.

Відтак, не допускається проектування тимчасових автостоянок: на тротуарах; уздовж проїзних частин магістралей загальноміського значення безперервного руху; уздовж проїзних частин магістралей загальноміського значення регульованого руху і магістралей районного значення у випадку, коли коефіцієнт використання пропускної здатності наближається до 1, та при виділенні на цих магістралях окремих смуг для руху маршрутного транспорту.

Додамо, оновлені державні будівельні норми поширюватимуться на проектування нових і реконструкцію існуючих вулиць та доріг.

Нагадаємо, у грудні 2017 року Верховна Рада посилила відповідальність за порушення правил паркування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.