Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

сонячна електростанція

loda.gov.ua

Четвер, 10 травня 2018, 16:00

У будівництво нової сонячної електростанції на Львівщині інвестували 2 млн євро

сонячна електростанція

Сьогодні, 10 травня, на Пустомитівщині відрили сонячну електростанцію «Щирець-1».

Про це повідомила прес-сдужба Львівської ОДА.

Для облаштування цієї сонячної електростації ТзОВ «Енергетична компанія «Сонячне поле» використала сонячні панелі JAsola, інвестори Huawei, КТП українського виробника ВАЛОН-А.

Будівництво цієї фотоелектричної наземної сонячної електростанції розпочалося у 2017 році. Запланована орієнтовна кількість вироблення електроенергії в рік становить 2 169 000 кВт/год, а загальна сума інвестицій – 2 млн євро.

Як йдеться у повідомленні, нова сонячна електростанція дозволить збільшити частку альтернативної енергії в електроенергетиці України, знизить рівень використання вуглеводневих енергоносіїв при виробництві електричної енергії та сприятиме створенню потужного комплексу сонячних електростанцій.

За словами голови Львівської ОДА Олега Синютки, до кінця цього року планують відкрити ще 8 центрів альтернативної енергетики. 

Нагадаємо, торік у травні відкрили сонячну електростанцію "Озерна", а ТзОВ "Енергопарк Яворів" планує збудувати на Яворівщині сонячну електростанцію вартістю понад 30 млн євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.