Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

працевлаштування

Середа, 23 травня 2018, 11:12

У квітні на одну вільну вакансію на Львівщині претендувало двоє осіб

працевлаштування

На початок травня цього року на обліку в обласному центрі зайнятості перебувало більше 24 тисяч безробітних.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

За словами директора Львівського обласного центру зайнятості Василя Барилюка, з січня до травня у центрі зайнятості перебувало 24,7 тисяч безробітних, що на 5,4 тисяч осіб менше, ніж у за ці місяці 2017 року.

"Серед вільних місць праці, про які заявили підприємства, 13,5% становили варіанти працевлаштування з мінімальною зарплатою, 74,7% – винагорода за працю коливалася від мінімального розміру до середнього в області, лише у 11,8% вакансій вказаний заробіток, вищий за середньообласний показник", – наголосив Василь Барилюк.

Він додав, що середній розмір заробітної плати, зазначений у вакансіях станом на 1 травня цього року становив 5 389,9 грн.

Найбільш оплачувану роботу можна знайти у Золочівському (6 071,5 грн) та Бродівському (5 870,2 грн) районах, а також у Львові (5 56,6 грн). Найменші зарплати – на Турківщині (3 839,2 грн) та Мостищині (3 896,1 грн).

Станом на початок травня незаповненими на Львівщині залишалися 7 237 місць праці, з них 5 491 – для представників робітничих професій, на які претендували 14,5 тисяч безробітних. Відтак, у середньому за одну вакансію в області конкурували 2 особи.

Нагадаємо, на початок березня цього року на обліку в обласному центрі зайнятості перебувало більше 15 тисяч безробітних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.