Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівські маршрутки

Середа, 23 травня 2018, 15:02

Ветерани у повній вартості оплачуватимуть проїзд у маршрутках

львівські маршрутки

Конституційний суд визнав законним позбавлення ветеранів праці та осіб, які мають заслуги перед Батьківщиною, низки пільг. 

Про це йдеться у рішенні суду оприлюдненого на сайті Конституційного суду України.

Конституційний суд розглянув подання 49 депутатів Верховної Ради щодо конституційних положень пункту 12 розділу І закону «Про внесення змін і визначення такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року.

Цим законом ветеранів праці та осіб, які мають заслуги перед Батьківщиною, позбавили права на безкоштовний проїзд у громадському транспорті і права безкоштовного санаторно-курортного лікування з компенсацією вартості проїзду.

Відтепер пільги ветеранам праці надаються тільки якщо розмір середньомісячного спільного доходу сім`ї в розрахунку на одну особу за останні 6 місяців не перевищує встановлену Кабінетом Міністрів величину доходу.

Разом з тим, скасовано низку медичних, житлово-комунальних і телекомунікаційних пільг для ветеранів війни та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Крім цього, Конституційний суд визнав неконституційним положення закону, яким скасовувалося право громадян достроково за 1,5 року вийти на пенсію в разі розірвання трудового договору в цей період не з вини працівника.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.