Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

земельна ділянка

Середа, 23 травня 2018, 15:21

Голова однієї з сільрад на Львівщині безоплатно передав земельну ділянку приватній особі

земельна ділянка

Внаслідок цього місцева територіальна громада втратила майже 100 тисяч гривень.

Про це повідомила прес-служба Головного Управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці викрили голову однієї із сільрад, який не маючи на те підстав, безкоштовно передав земельну ділянку приватній особі.

Поліцейські з'ясували, що зловмисник спільно із секретарем ради у 2006 році підробили рішення сесії місцевої ради. До нього були внесені недостовірні дані про безоплатну передачу місцевому мешканцю ділянки загальною площею 0,38 га для будівництва та обслуговування житлових і господарських споруд.

В результаті інтересам територіальної громади було заподіяно збитки на загальну суму у 97 000 гривень.

 

За скоєне  голові та секретарю сільради повідомлено про підозру у скоєнні правопорушень, передбачених ч.2 ст.364  (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. На незаконно надану земельну ділянку накладено арешт.

Санкції статті передбачають позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні  посади  чи  займатися  певною діяльністю  на  строк  до  трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї  тисячі  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.