Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Любомир Гузар

Середа, 30 травня 2018, 16:22

На Сокальщині планують заснувати національний парк імені Любомира Гузара

Любомир Гузар

Орієнтовна площа майбутнього об'єкту природо-заповідного фонду – 3294га.

Про це йдеться у відповіді Сокальскої районної ради на інформаційний запит Варіантів.

17 травня відбулося друге пленарне засідання XXIX позачергової сесії Со-кальської районної ради, на якому депутати звернулись до Міністерства екології та природних ресурсів з клопотанням про створення національного природного парку "Надбужжя" імені Блаженнішого Любомира Гузара.

У документі зазначено, що до складу національного природного парку "Над-бужжя" імені Блаженнішого Любомира Гузара увійдуть землі:

ДП "Жовківське лісове господарство» загальною площею 52 га
(територія заповідних урочищ місцевого значення "Великомостівське"-
27 га, та "Борове» – 25га), у тому числі з вилученням у постійного
лісокористувача – 52га;

ДП "Рава-Руське лісове господарство" загальною площею 150 га (територія ботанічного заказника загальнодержавного значення "Волицький"), у тому числі з вилученням у постійного лісокористувача
–150 га;

ДП "Радехівське лісомисливське господарство" загальною площею 3092 га (територія лісового заказника місцевого значення "Великий ліс" – 1649 га, територія ландшафтного заказника місцевого значення "Федорівка" – 1409 га,територія заповідного урочища місцевого значення "Борок" – 34 га, у тому
числі з вилученням у постійного лісокористувача – 3092 га.

ДП "Радехівське лісомисливське господарство", ДП "Рава-Руське
лісове господарство", ДП "Жовківське лісове господарство" надати пого-дження та розглянути питання щодо відмови від цих земель, з метою вклю-чення їх до складу національного природного парку "Надбужжя" імені Блаженнішого Любомира Гузара в структурі Міністерства екології та при-родних ресурсів України.

Нагадаємо, Любомир Гузар помер 31 травня минулого року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.