Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

інвестиції у Львівщину

Четвер, 31 травня 2018, 12:58

Пустомитівщина лідирує за кількістю капітальних інвестицій серед інших районів Львівщини

інвестиції у Львівщину

У січні-березні підприємства та організації області отримали 4 млрд грн капітальних інвестицій.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Кількість освоєних ними інвестицій на 11,5% більше, ніж у січні-березні минулого року, а основним джерелом фінансування капітальних інвестицій залишаються власні кошти підприємств та організацій.

Більшість капітальних інвестицій становили інвестиції у матеріальні активи (98,3%). Зокрема, ужитлові будівлі спрямовано 25,7% усіх інвестицій, нежитлові будівлі – 11,1%, інженерні споруди – 10,9%.

Натомість на придбання машин, обладнання, інвентарю та транспортних засобів витрачено 46,5% усіх вкладень.

Найбільші обсяги капітальних інвестицій освоїли промислові підприємства Львівщини у 1,5 млрд грн або 36,8% від загальногообсягу. Лідирують підприємствами з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів, з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, машинобудування.

Будівельні організації та фізичні особи-забудовники здійснили 1,1 млрд грн капітальних вкладень (27% від загального обсягу).

Найбільше капітальних інвестицій здійснили у Львові (1,8 млрд грн або 44,7%), у Пустомитівському (12,1% від загального обсягу), Перемишлянському (6,1%), Городоцькому (5%), Яворівському (3%), Жовківському (2,9%) та Кам’янка-Бузькому (2,7%) районах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.