Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка лісу

Понеділок, 4 червня 2018, 13:10

На Львівщині за вирубку лісу до відповідальності притягнули близько шістдесяти посадовців

вирубка лісу

Справи про самовільні рубки, здійснені у 2017 році в сукупності на 2128 м³ передані у райвідділи поліції, в органи прокуратури, суди.

Про це сьогодні під час апаратної наради у Львівській облдержадміністарції прозвітував начальник обласного управління лісового і мисливського господартсва Львівщини Антолій Дейнека, – повідомляє кореспондент Варіантів.

За неналежну охорону лісів від самовільних рубок до відповідальності притягнуто ряд працівників Державної лісової охорони, а саме 61 посадову особу. Серед них 46 майстрів лісу, 11 лісничих, 6 інженерів, охоронників лісгоспів, 1 лісничого. По працівниках лісової охорони порушено ряд кримінальних проваджень, серед них директори лісгоспів, майстри лісу, лісничі.

"Які заходи ми бачимо аби вберегти ліси від самовільних рубок? В першу чергу це є рейдова робота. При кожному державному підприємству створені мобільні рейдові групи, що укомплектовані відповідним транспортом, засобами захисту, засобами зв'язку. Нам надає допомогу в цьому поліція, правоохоронні органи. Ми з головним управлінням Національної поліції маємо спільні затверджені заходи по цьому напрямку", – прокоментував ситуацію Дейнека.

Він додав, що станом на 31 травня є порушення на 339 лісопильних об'єктах області. Вони мають до трьох місяців часу аби виправити порушення. Голова ЛОДА Олег Синютка доручив Анатолію Дейнеці у десятиденний термін нагадати  письмово керівництво цих об'єктів про порушення і необхідність усунення таких.

Нагадаємо, станом на 26 квітня на Львівщині перевірили 319 лісопильних об’єктів. Тоді недоліки виявили у 223.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.