Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Жукровський

Понеділок, 11 червня 2018, 17:00

Львівський екс-юститор почав підписну кампанію проти Міністра юстиції

Ярослав Жукровський

Екс-начальник головного управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський ініціює збір підписів за відставку колишнього начальника, міністра юстиції України Павла Петренка.

Сьогодні під час прес-конференції у Львівському прес-клубі про це  заявив  екс-начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський. 

Тому, за його словами, наступного тижня громадськість може поставити на проспекті Свободи у Львові намет, де кожен охочий підпишеться за відставку Павла Петренка. Зібрані підписи разом з вимогою про відставку передадуть Прем’єр-міністрові України. 

Це – плата за непослідовні дії міністра юстиції, про які нагадав Ярослав Жукровський:

"Нещодавно Конституційний Суд ухвалив рішення, яким визнав неконституційними положення Кримінального процесуального кодексу щодо утворення в структурі Мін'юсту слідчих підрозділів для розслідування злочинів, вчинених у пенітенціарних установах. Цей закон активно просував міністр юстиції. І фахівці Центру політико-правових реформ вважають, що за цей закон, який завідомо не відповідав вимогам Конституції, міністр повинен нести відповідальність. В європейських демократіях, якщо ти вчинив неконституційні дії, то йдеш у відставку. Мені дивно, що мене звільнили за накази, які сьогодні визнані незаконними." 

Нагадаємо, що Ярослава Жукровського звільнено торік наприкінці грудня з посади, на якій він він пропрацював з серпня 2015 року. Згодом він заявив, що оскаржуватиме це рішення в суді. Суд першої інстанції відмовив  у поновленні на посаді.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.