Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

польоти дроном

Середа, 13 червня 2018, 17:31

В Україні заборонили літати дроном над центрами міст і дорогами державного значення

польоти дроном

Державіаслужба обмежила на польоти дронів вагою до 2 кг.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Державна авіаційна служба внесла зміни у тимчасовий порядок використання повітряного простору України, згідно з якими встановлюються обмеження на польоти дронів вагою до 2 кг поряд із місцями масового скупчення людей без попереднього отримання дозволу.

Зокрема, відтепер без отримання дозволів дронами можна літати лише вдень, однак за винятком промислових зон, електростанцій, залізничних станцій, місць аварій і катастроф, над виправними центрами, колоніями і СІЗО, а також над об'єктами, що знаходяться під охороною правоохоронних органів.

Також не можна літати, а лише перетинати, центральні вулиці міст і сіл, дороги державного значення та лінії електропередач.

Крім цього, максимальна швидкість польоту для дронів не має перевищувати  160 км/год, а висота – 50 метрів, відстань від пілота має бути не більше, ніж 500 метрів, а відстань від сторонніх осіб – не ближче ніж 30 метрів.

Нагадаємо, у вересні минулого року Львівська ОДА дозволила знищувати дрони, які літатимуть над військовими об’єктами області.

Ваніше Варіанти зібрали дрон-відео Львова в онлайн-карту.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.