Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Вівторок, 12 червня 2018, 14:20

Львівській облраді пропонують запровадити мораторій на російськомовну музику

Львівська облрада

Йдеться про заборону на публічне використання російськомовного культурного продукту у області.

Про це йдеться у проекті рішення, підготовленому на розгляд сесії Львівської обласної ради депутатом від ВО "Свобода" Русланом Кошулинським.

Зокрема, плануться встановити у області мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту.

У проекті рішення йдеться, що мораторій потрібен для "уникнення ескалації напруги в суспільстві та недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі; задля захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора та подолання наслідків тривалої мовної русифікації", а його прийняття вимагають громадські організації області.

Для цього від голови Львівської ОДА Олега Синютки депутати ВО "Свобода" вимагають створити міжвідомчу робочу групу за участю громадськості, правоохоронців та чиновників для проведення роз’яснювальної роботи для фізичних та юридичних осіб області.

Також у проекті рішення наголошується, що облрада має подати звернення до Верховної Ради щодо необхідності внесення змін до законів щодо "заборони публічного відтворення аудіовізуальних творів мовою держави-агресора".

Нагадаємо, у жовтні минулого року Верховна Рада затвердила обмеження та заборони на проведення гастрольних заходів в Україні російськомовних виконавців.

А у травні 2017 року активісти організували рейди до власників торгових точок поблизу дитячих майданчиків та атракціонів щодо звучання російськомовної музики.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.