Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ростислав Білобривка

vsenovosti.in.ua

П'ятниця, 15 червня 2018, 12:25

МОЗ просить Львівський медуніверситет розібратися з професором-сексистом

Ростислав Білобривка

МОЗ рекомендує переглянути пeребування на посаді завідувача кафедри психіатрії, психології та сексології ЛНМУ ім. Данила Галицького Ростислава Білобривки.

Про це повідомляє прес-служба міністерства охорони здоров'я України.

Вчора, 14 червня, міністерство охорони здоров'я України звернулося до ректора Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького з рекомендацією розглянути питання подальшого перебування професора Ростислава Білобривки на посаді завідувача кафедри психіатрії, психології та сексології.

Напередодні завідувач кафедри психіатрії, психології та сексології ЛНМУ ім. Данила Галицького виступив на конференції "Свідомість, мозок, мова: актуальні проблеми та міждисциплінарні досягнення" зі своєю доповіддю "Психологічні відмінності між чоловіками та жінками". Тези з його роботи можна знайти в збірнику матеріалів конференції, який ви знайдете за посиланням.

На думку МОЗ у своїй праці Білобривка використовує набір дискримінаційних кліше, які базуються на гендерній моделі архаїчного суспільства.

"Тези Р.І. Білобривки суперечать Конституції та законам України, нормам медичної та наукової етики. Така позиція завідувача кафедрою підриває репутацію всієї медичної та наукової спільноти і не відповідає європейським прагненням української держави", – зазначено в листі.

МОЗ також звернеться до міністерства освіти і науки України з клопотанням перевірити наукові роботи працівника Львівського медичного університету й у разі виявлення порушень розглянути питання про позбавлення його вченого звання.

Нижче Варіанти демонструють декілька цитат із доповіді професора та Доктора медичних наук Ростислава Білобривки:

"Жінка нічого не відкриває, відкриває завжди тільки чоловік."

"Для жінки мета – любов, а секс – засіб. Для чоловіка навпаки: мета – секс, а любов – засіб."

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.