Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

lv.npu.gov.ua

Вівторок, 19 червня 2018, 13:46

У Львові затримали рекетирів, що вимагали гроші в місцевого бізнесмена

затримання

Зловмисники вимагали в підприємця 3 500 доларів США неіснуючого боргу.

Про це повідомила прес-служба Головного Управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронцями було отримано заяву від 35-річного львів'янина, який розповів, що займається підприємницькою діяльністю, з якої вирішили отримати частину прибутку представники місцевого криміналітету.

За відмову від сплати грошей бандити погрожували чоловіку вбивством та розправою над його родиною.

Група зловмисників пояснила підприємцю, що спокійно працювати він зможе, якщо віддасть їм 3 500 тисячі доларів США, які він, начебто, їм заборгував. 

Поліцейські встановили, що до вимагання грошей причетні четверо мешканців області, віком від 26 до 35 років, всі вони учасники бандформування, у минулому вже притягувалися до кримінальної відповідальності.

Крім вибивання з людей грошей, виявилося, що злочинна група причетна до збуту підроблених євро. Правоохоронці задокументували кілька фактів, коли аферисти купували в різних магазинах області товар, розраховуючись фальшивими купюрами.

Після чергового візиту до бізнесмена, бандити висловили вимогу передати їм 1 500 тисячі доларів США у найближчий строк, через свого таксиста. Названу суму заявник віддав посередникові.

Того ж дня в одному з ресторанів, який розташований в Пустомитівському районі Львівщини поліцейські спільно з бійцями КОРД затримали чотирьох рекетирів.

Наразі учасникам бандформування готується оголошення підозри за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) та ч. 2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України.

Бандитам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.